WRAP

Werken aan een persoonlijk levensplan voor welbevinden

De baas zijn over je eigen leven. Dat voelt goed! De WRAP training helpt je om de regie over je leven (weer) op te pakken. Er kunnen allerlei redenen zijn, in jezelf of in je omgeving, waarom je niet komt tot wat je eigenlijk wilt in je leven. Van op gang komen in de ochtend tot de zin in je leven (terug)vinden. WRAP is een praktische cursus om aan je welbevinden te werken, door een persoonlijk levensplan te maken.
Wrap is er voor iedereen.

Wat is WRAP?

WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan. Het is een training waarin je een persoonlijk plan maakt.
Stap voor stap pas je acties in je dagelijks leven toe, die bij jou goed werken. Dat weet je, omdat je werkt vanuit eigen ervaringen. En als deelnemers leer je ook van elkaar. Ervaringen van anderen kunnen steunend en inspirerend zijn.

Hoe werkt WRAP?

In de training nemen we de tijd, want zo’n levensplan maak je niet zomaar. We wisselen ideeën en ervaringen uit en maken de eerste versie. Hiermee ga je aan de slag. Hoe langer je met je WRAP leeft, des te beter sluit hij bij jou aan.

WRAP richt zich op kracht in plaats van klacht. Dat doen we door uit te gaan van de kernbegrippen van herstel: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, eigen ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Het plan is vooral gebaseerd op wat je goed doet. Je vult je gereedschapskoffer met alles waarvan je weet dat het bijdraagt aan je welbevinden. Andere hulpmiddelen helpen je te ontdekken wat je zelf kunt doen als het minder goed met je gaat.

Alle WRAP trainingen worden gegeven door ervaringsdeskundigen die zijn opgeleid om de training te geven. Zij zorgen ervoor dat de training gegeven wordt, maar leren in elke training zelf ook weer bij. In de groep leert iedereen van elkaar en is iedereen gelijk.

Wat levert de WRAP je op?

– Meer grip op je leven
– Handvatten om je beter te voelen
– Steun vinden bij mensen die begrijpen wat je ervaart

Waar komt de WRAP vandaan?

WRAP is ontwikkeld in de VS door Mary Ellen Copeland en een groep mensen die worstelde met een ernstige psychische aandoening. Zij zochten daarvoor persoonlijke oplossingen. De manier waarop ze dat deden, bleek heel bruikbaar voor anderen. Inmiddels gebruiken duizenden mensen over de hele wereld hun eigen WRAP. Onderzoek vertelt dat het mensen echt helpt om hun levenswensen te realiseren.
WRAP Nederland is een initiatief van Kenniscentrum Phrenos en HEE!

Data en aanmelden:

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur.

De training wordt gegeven bij Inspiratiehuis De Uitdaging en je kunt je aanmelden via een e-mail aan peersupporthouten@lister.nl of met onderstaand aanmeldformulier.

Heb je vragen of wil je je liever telefonisch aanmelden? Neem dan gerust even contact met ons op.

Kosten

De training is inclusief koffie/thee en een trainingsmap en er zijn geen kosten aan verbonden.

Aanmeldformulier

 

Wil je nog meer weten over wat WRAP is? Bekijk dan onderstaande documentaire van ongeveer 50 minuten waarin je uitgebreide informatie krijgt over de WRAP.