Werken Met Eigen Ervaring

‘Werken met eigen ervaring’ is een training waarin je een eerste stap zet om te ontdekken of ervaringsdeskundigheid iets voor je is. Je leert je wat er nodig is om je ervaringen te ontwikkelen tot ervaringskennis en om die kennis in te zetten ten behoeve van anderen.

Inhoud van de training:

De training bestaat uit 12 bijeenkomsten, verdeeld over drie blokken.

In blok 1 staat het eigen verhaal centraal. Het doel is om je bewust te worden van de bouwstenen van ervaringskennis. Wat heeft je geholpen en wat niet? Je leert hoe het is om je ervaringen te delen. Daarnaast krijg je oog voor verschillen en overeenkomsten in de ervaringen van mensen met verwante problemen.
Blok 1 wordt afgesloten met een verkenning van de begrippen herstel en ervaringsdeskundigheid.

Blok 2 handelt over werksituaties, ofwel de functies waarin met ervaringsdeskundigheid wordt gewerkt. In drie lessen treden gastdocenten op die als ervaringsdeskundigen werkzaam zijn. Zij vertellen over hun meerwaarde en de moeilijkheden waarmee ze te maken krijgen in hun ervaringswerk.

In blok 3 maak je kennis met de kunde van ervaringswerk. We gaan oefenen met vaardigheden die je van pas komen in dit werk. Denk aan presenteren, vragen stellen, en omgaan met meningsverschillen. Aan het einde van de cursus schrijf je een kaartje met feedback voor al je medecursisten.

De training wordt gegeven door ervaringsdeskundigen.

Wanneer:

Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen aan peersupporthouten@lister.nl of door het aanmeldformulier hieronder in te vullen.

 

Aanmeldformulier