Herstelactiviteiten

Activiteiten bij De Uitdaging staan altijd in het teken van herstel. Dat kan bijvoorbeeld zijn door er samen over te praten met gelijkgestemden, door een film te kijken of door te luisteren naar iemands herstelverhaal. Psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken helpt vaak in het herstel. Bij deze activiteiten vindt je herkenning en erkenning. Je wordt gezien en gehoord en vindt er verbinding. Je ontdekt dat je niet de enige bent. Het begrip van anderen voor jouw situatie geeft je steun.

Er worden inspiratiebijeenkomsten georganiseerd met steeds wisselende thema’s en er zijn doorlopende herstelgroepen voor mensen met gelijke ervaringen. Aanmelden kan via onderstaand formulier of telefonisch via 06-83802804.

De Uitdaging in de zomer

Ook in de zomer gaat De Uitdaging door met de herstelgroepen en de wekelijkse inloop. Er vinden geen trainingen plaats, maar wel tal van andere zomerse activiteiten. Een overzicht hiervan vindt je in de agenda.

waterballonnen gevecht De Uitdaging

Inspiratiebijeenkomsten

In het najaar worden iedere maand twee inspiratiebijeenkomsten georganiseerd met een wisselend thema. Zodra meer bekend is over de inhoud en de tijden zullen we dat hier en op onze Facebookpagina vermelden.

Herstelgroepen

Er zijn twee doorlopende herstelgroepen waarin je met gelijkgestemden bij elkaar komt om ervaringen uit te wisselen.

Herstelgroep ASS

In deze groep worden de problemen besproken waar je tegenaan loopt in je dagelijks leven met autisme. De onderwerpen van het gesprek worden van tevoren door de groep zelf vastgesteld. Voordat het gesprek begint krijgt iedereen de gelegenheid om te delen hoe het gaat. Als het gewenst is wordt verder gepraat over een thema dat in het welkomstrondje ter sprake komt.

Iedere twee weken op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur komt de groep bij elkaar. De data voor het eerste halfjaar zijn: 8, 22 januari, 5, 19 februari, 5, 19 maart, 2, 16, 30 april, 14, 28 mei, 11 en 25 juni 2019. Wil je ook deelnemen, meld je dan aan via het formulier onderaan deze pagina of bel naar 06-83802804.

KOPPgroep

Voor wie is opgegroeid met ouders met een psychische aandoening of verslaving is er de KOPPgroep. Opgroeien in een gezin met ouders met psychische en/of verslavingsproblemen kan ingrijpende gevolgen hebben. Kinderen komen de nodige uitdagingen tegen en lopen een grotere kans om zelf psychische klachten te ontwikkelen op volwassen leeftijd. Volwassenen die hiermee opgegroeid zijn worstelen vaak met schaamte, verdriet, onzekerheid, identiteitsproblemen, traumaklachten, achterstand in ontwikkeling en depressies etc. Ze hebben het gevoel in een isolement te zitten omdat hun omgeving er geen weet van heeft of er geen begrip voor heeft.

Eens in de twee weken is er op woensdagavond van 19.00-21.00 uur een bijeenkomst voor wie hiermee opgegroeid is. Heb jij er behoefte aan om dit te delen? Wil je met anderen met gelijke ervaringen praten over wat het met je heeft gedaan en hoe je ermee omgaat? Dan ben je van harte welkom. De data zijn 6, 20 februari, 6, 20 maart, 3, 17 april, 1, 15, 29 mei, 12, 26 juni 2019.

Heb je zelf een idee voor een herstel activiteit? Laat het ons weten!

Aanmeldformulier